+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Šeimos ir mokyklos partnerystė: svarbiausi bendravimo ir bendradarbiavimo raktai

Balandžio 6 dieną Vainuto bendruomenės nariams vyko psichologės Astos Blandės seminaras tema „Mokytojo asmeninių galių ir bendruomenės sutelktumo stiprinimas“. Anot lektorės, šis susitikimas – tai stotelė, kurioje kiekvienas bendruomenės narys turi savo patirčių ir lūkesčių, tačiau tuo pat metu yra pasiryžęs keliauti kartu su visais.

Kad ta kelionė būtų kiek įmanoma sėkminga, svarbu aptarti vaidmenis ir atsakomybes, dalintis užduotimis ir remtis tarpusavio pagalba bei kiekvieno nario indėliu. Ką gali šiuo metu nuveikti vaikai, tėvai ir mokytojai, kur dažniausiai suklumpame ir kaip rasti jėgų pokyčiui – apie tai buvo kalbama susitikimo metu tėvams ir mokytojams. Psichologė akcentavo ryšio tarp tėvų, vaikų ir mokytojų kūrimo ypatybes, apie pagarbą vieni kitiems.

Per kavos pertraukėlę tėvai ir mokytojai bendravo individualiai. Psichologė atsakė į užduotus klausimus.

Po pertraukos seminaras vyko tik mokytojams. Mokytojai gilino žinias apie asmenybės galias, analizavo praktinius pavyzdžius, kuriuos sėkmingai pritaikys savo pedagoginiame darbe.

Reflektuodami apie seminaro naudą, tėvai ir mokytojai atsiliepė tik labai gerai ir nuoširdžiai dėkojo lektorei už susitikimą.

Virginija Ryliškienė
(Iliustracija – iš lektorės pranešimo)