+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Dailės terapijos užsiėmimas „Metamorfozės“

Kovo 22 d. Šilutės Žibų pradinės mokyklos psichologė Aušra Ivanovė  rajono specialiesiems pedagogams  ir logopedams vedė dailės terapijos užsiėmimą, kurio tikslas buvo ugdyti emocinį intelektą bei stiprinti fizinę ir psichinę sveikatą.

Terapijos metu sukurta saugi aplinka, kurioje pedagogės galėjo įsitraukti į  kūrybos procesą, piešdamos išgyventi įvairias būsenas, jausmus. Per kuriamus vaizdus  pedagogės galėjo atviriau ir giliau išreikšti mintis, emocijas, kylančias iš pasąmonės.  Spontaniškai kurdamos, atsiduodamos proceso tėkmei, moterys turėjo galimybę „apeiti“ savo vidinį Kritiką ir asmenines gynybas, taip dažnai trukdančias išveikti susikaupusią įtampą, nerimą ir patirti naujų įspūdžių, pažvelgti į save kitos Personos perspektyvoje bei atrasti naujus asmeninius resursus.

Dalyvių atsiliepimuose buvo išsakyti pastebėjimai, jog kažkas jaučiasi lyg   būtų nuvertęs akmenį nuo gyvybę idėjoms ir įkvėpimui teikiančio šaltinio, o kažkas – lyg  gavęs dovanų sparnus naujiems polėkiams. Išgyventas procesas bei gautas rezultatas paskatino praplėsti komforto zonos ribas, praturtino socioemocinį intelektą, per kūrybiškumą sustiprino emocinę sveikatą.

Aušra Ivanovė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos psichologė