+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Nuo ko priklauso mokinio pažanga?

[singlepic id=2016 w=200 h=200 float=left]Spalio 27 d. Švietimo pagalbos tarnyboje vyko socialinių pedagogų metodinio būrelio susirinkimas „Nuo ko priklauso mokinio pažanga?“.  Socialinių pedagogų metodinio būrelio susirinkime dalyvavo ir švietimo skyriaus specialistė Vida Kubaitienė, kuruojanti metodinio būrelio veiklą. Ji socialines pedagoges supažindino su LR Švietimo įstatymo pataisomis, taip pat atsakė į klausimus susijusius su nauja „Nemokamo mokinių maitinimo“ tvarka. 

Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė Lina Beržinienė skaitė pranešimą tema „Socialinių įgūdžių ugdymas dirbant su specialiųjų poreikių mokiniais. Norvegijos mokyklos patirtis“ ir dalijosi patirtimi, kaip Norvegijos mokyklų pedagogai dirba su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais mokiniais.

Šilutės Vydūno gimnazijos socialinė pedagogė Jūratė Gusevienė skaitė pranešimą tema „Mokinio individualios pažangos diagnostika ir darbas su mokiniu, vadovaujantis tyrimo rezultatais“. Dalijosi patirtimi, kaip Šilutės Vydūno gimnazijos mokiniams nustatoma, kokia pagalba jiems reikalinga bei pademonstravo praktikoje naudojamus  tyrimo instrumentus.

Susirinkimo metu buvo aptartas ir 2017 m. socialinių pedagogų veiklos planas. Pasisėmusios naujų žinių ir patirties po susirinkimo socialinės pedagogės neskubėjo skirstytis namo. Dar ilgai diskutavo apie specialiųjų ugdymosi poreikių mokinių ugdymą bei kitomis joms aktualiomis temomis.

                                                                                                                Jolita Lileikienė,
Socialinių pedagogų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos
Traksėdžių progimnazijos skyriaus socialinė pedagogė