+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kaip padėti vaikui mokytis lietuvių kalbos?

[singlepic id=2015 w=200 h=200 float=right]Lapkričio 4 d. lietuvių kalbos mokytojai išklausė Vytauto Šalavėjaus,Šiaulių „Saulėtekio” gimnazijos, Šiaulių rajono Naisių mokyklos lietuvių kalbos mokytojo metodininko vedamą seminarą „Kaip padėti vaikui mokytis lietuvių kalbos: metodai ir vertinimas”.

Šių dienų mokytojai stengiasi rasti kuo efektyvesnių mokymo(si) būdų, kuriais galėtų sudominti vaiką, padėti susikurti efektyvią mokymosi sistemą. Mokymas(is) paprastai pradedamas nuo planavimo. Tinkamai planuotas darbas sutaupo nemažai laiko. Taupyti laiką reikia mokytis ir patiems, ir mokyti mokinius. Seminare siūlomi keli darbo planavimo būdai, kaip galime mažinti laiko sąnaudas bei skatinti mokinius mokytis, pasiekti geresnių rezultatų.

XXI amžiuje neįsivaizduojamas gyvenimas be informacinių technologijų. Kaip jos padeda ruoštis pamokai, sisteminti medžiagą, paįvairinti pamoką? Seminaro dalyviai supažindinami su autoriaus sukurtais tinklalapiais, kaip minimaliomis žiniomis ir įgūdžiais galima nemokamai susikurti interneto svetainę, kaip IT panaudoti pamokose.

Pastraipų, rašinių rašymas – dažna jauno žmogaus problema. Mokytojai supažindinami su pastraipų, rašinių mokymo, raštingumo gerinimo būdais, vertinimo galimybėmis.

Lektorius nuoširdžiai dalijosi savo darbo paslaptimis. Išgirdome daug naujų dalykų: kaip skatinti skaityti, kaip ugdyti vaiko atsakomybę už savo darbą vengiant prievartos, kaip efektyvinti mokymą(si) taikant IT, kurti interneto svetaines, padedančias taupyti laiką, efektyvinti pamokos darbą, skatinti mokinių mokymosi motyvaciją ir daug kitų dalykų, padedančių planuoti gyvenimą.

 Nijolė Sodonienė,
Kintų pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė