+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Pamokos organizavimas – startas naujiems mokslo metams

[singlepic id=1710 w=200 h=200 float=right]Rugsėjo 17-osios popietę rajono istorijos mokytojai atvyko į Švietimo pagalbos tarnybą susirinkimui-diskusijai ,,Pamokos organizavimas“. Užsiėmime dalyvavo švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Kubaitienė, kuri supažindino su švietimo naujovėmis, pateikė gerų idėjų ir pakvietė mokytojus į šventinį Mokytojo dienai skirtą Juditos Leitaitės koncertą.

Metodinio būrelio pirmininkas Algimantas Valaitis kėlė klausimą, kas yra gera pamoka ir visus pakvietė diskusijai. Pranešėjas priminė, kad gerai pamokai būdingi: aiškūs mokymo uždaviniai, tinkami mokymo, įsivertinimo metodai, kai skatinamas savarankiškas mokymasis, grįžtamoji informacija, kai mokymas ir mokymasis individualizuojamas ir diferencijuojamas. Pirmosios gimnazijos mokytoja Laima Toliušienė, Traksėdžių ir Juknaičių pagrindinių mokyklų istorijos mokytojos Loreta Gečienė ir Zita Pranevičienė dalijosi patirtimi, kaip vertinti individualią mokinio pažangą, apie inovatyvių metodų taikymą, edukacinių erdvių panaudojimą pamokose, savo mintis išsakė visi diskusijoje dalyvavę mokytojai.

Apie dalyvavimą įvairiuose renginiuose: privalumus, trūkumus savo poziciją išsakė mokytojos: Daiva Losienė, Nijolė Būdvytienė, Liucija Šertvytienė.

                                               Liucija Šertvytienė,
Žemaičių Naumiesčio gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė