+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kaip tikybos mokytojai dirbs su atnaujintomis programomis?

Gegužės 10 dieną tikybos mokytojai rajono tikybos mokytojų  susirinkimą buvo pakviesti organizuoti Šilutės dvasinės kultūros centre „Eglutė“. Daug diskutavome apie atnaujintą ugdymo turinį ir jo įgyvendinimą, praktines patyrimines veiklas pamokoje, galimybes organizuoti įdomią, įtaigią  pamoką. Užsiėmime dalyvavusių svečių – Šilutės dekano Remigijaus Saunoriaus, Šilutės savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojos Jovitos Jankauskienės ir Švietimo pagalbos tarnybos direktorės Juditos Blinkevičienės bendrystė, palaikymas – susirinkimą nuteikė šventiškai.

Savo patirtimi, praktiniais patarimais, kaip dirbti su atnaujintomis programomis, pasidalino Palangos senosios gimnazijos tikybos mokytoja Toma Mackevičienė. Mus padrąsino mokytojos trejų metų pilotinė ugdymo pagal atnaujintas programas veikla ir optimizmas, kolegialus pasidalijimas pedagoginės veiklos žiniomis. Beje, mokytoja Toma be visų naujovių, dar supažindino mus ir su dėmesingo klausymo („deep listening“) metodu.

Žemaičių Naumiesčio gimnazijos mokytoja Virginija Rupainienė pristatė įsigytas ir savo pasidarytas metodines  priemones, kurias naudoja patyriminei veiklai tikybos pamokų metu. Praktiškai jas išbandėme draugiškame veiklos rate – buvome nustebinti mokytojos Virginijos išradingumu.

Po užsiėmimo turėjome galimybę apžiūrėti liturginių eksponatų parodą tame pačiame dvasinės kultūros „Eglutė“ centre.

Birutė Skuodienė,
Tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės Pamario progimnazijos tikybos mokytoja

Nuotraukoje: Toma Mackevičienė, Palangos senosios gimnazijos tikybos mokytoja po susirinkimo dalijasi įspūdžiais su Švietimo pagalbos tarnybos direktore Judita Blinkevičiene