+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Ugdymo kokybės siekis taikant IKT ir įtraukiant tėvus

Gegužės 17 d. Šilutės lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ pakvietė rajono ikimokyklinio ugdymo mokytojus susipažinti su mokytojų kolegialiąja patirtimi, kaip jie, siekdami ugdymo kokybės, ugdymo procese taiko informacines kompiuterines technologijas, įtraukia ugdytinių tėvelius.

Metodinė valanda buvo labai informatyvi, nes tiek daug gerų dalykų sužinojome iš „Ąžuoliuko“ kolegų. Interaktyvią lentą ir jos panaudojimą pristatė ikimokyklinio ugdymo mokytojos Daiva Austynienė ir Vilija Valančienė. Kaip išmanioji sraigė, bitutės, – edukaciniai robotukai – sudomina vaikus ir motyvuoja žinioms,  kolegialiąja patirtimi pasidalijo ikimokyklinio ugdymo mokytoja Rasa Ilginienė.

Judesio korekcijos specialistė Agnė Vaičiulienė susipažino su  „interaktyviomis grindimis“, jų panaudojimu ugdyme. Darželio mokytojos Vida Paliutytė ir Vilija Višinskienė pristatė pranešimą „Kūrybiškumas – svarbiausia šiandienos technologija“.

Specialioji pedagogė Irma Morkūnienė pristatė informatyvų pranešimą „IKT taikymas ugdant ikimokyklinio amžiaus vaikus“, kuriuo tikrai visi susidomėjome, net pabaigoje pasilikome detaliau susipažinti su magnetinėmis kortelėmis ir ne tik.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Vitalija Zemliauskienė pristatė „Ąžuoliuko“ bendruomenės narių įtraukimo į sveikatos stiprinimo veiklas projektą „Sveiki vaikai – laimingi tėvai“.

Dėkingi direktorei Daivai Mikulskytei ir pavaduotojai ugdymui Evelinai Staupelytei, visam kolektyvui  už informatyvią metodinę valandą „Ąžuoliuke“ . Kai visi tokie vieningi, siekiantys ugdymo kokybės, belieka tik perimti jų kūrybiškumo ir inovatyvumo idėjas.

Birželį kolegialiąja ugdymo patirtimi dalysis Šilutės lopšelis-darželis „Raudonkepuraitė“. Rajono mokytojai, drauge siekdami tikslo, patirs  didesnę sėkmę, nes kolegų patirtis motyvuoja geresniems rezultatams.

Inga Jurkšaitienė,
Ikimokyklinio ugdymo mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės „Žibutės“ lopšelio-darželio ikimokyklinio ugdymo mokytoja