+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Inovacijos darželyje: atradėjų, lauko ir pojūčių laboratorijos

Gegužės 17 d. rajono priešmokyklinio ugdymo mokytojai, direktorių pavaduotojai vyko į edukacinę išvyką Marijampolėje ,,Inovacijos darželyje: atradėjų, lauko ir pojūčių laboratorijos“.

Aplankėme tris Marijampolės lopšelius-darželius ,,Ąžuoliuką“, ,,Nykštuką“ ir ,,Rūtą“, kur stebėjome inovacijas darželių viduje ir lauke. Įstaigose sukurtos aplinkos, erdvės praturtintos skaitmeninėmis priemonėmis patyriminiam vaikų ugdymui(si). Aplankytų darželių vadovai, mokytojai ir pagalbos vaikui specialistai dalinosi gerąja patirtimi, kodėl ir kaip pavyko, sekėsi sukurti, įgyvendinti inovacijas darželiuose. Taip pat demonstravo, leido pačioms išbandyti interaktyvius marškinėlius, 3D rašiklius ir kitas priemones, programėles.

Dviejuose darželių lauko kupoluose patyrėme, kaip vaikai mokosi planšečių pagalba, kaip erdvės naudojamos ugdymui(si) visais metų laikais. Taip pat stebėjome lauko erdvių, pastato sienų panaudojimą patyriminiui ugdymui(si). Pojūčių laboratorijoje išbandėme interaktyvias, specialias šviesos, pojūčių grindis, įvairias šviesos terapijos lempas, išmaniąją lentą su specialiomis programėlėmis ir 3D akiniais.

Taip pat aplankėme lego kambarį, kuriame lego rinkiniai skaičiuoja daugiau nei 20 metų. Šiame kambaryje logopedė ir psichologė naudoja išmaniąją lentą bei pademonstravo muzikinę istorijų dėžutę Toniebox. Į vieną kūrybišką Tony galimą įkelti 90 min. garso įrašo, kurį naudoti ne tik pramogai, bet ir tikslingam vaikų udymui(si). Viešnagę užbaigėme reflektuodami su Google Arts & Culture – Blob Opera.

Parsivežėme daug įspūdžių ir patarimų kaip kurti inovatyvias aplinkas savo įstaigose.

Indrė Sprainė,
Rajono priešmokyklinio ugdymo mokytojų metodinio būrelio pirmininkė