+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kūrybiškumas – svarbiausia šiandienos technologija

Kviečiame pasidžiaugti Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ „Bitučių“ grupės ugdytinių kūrybinių darbų paroda „Kūrybiškumas – svarbiausia šiandienos technologija“. Vadovė – Vilija Valančienė.

Nors visi vaikai yra daugiau ar mažiau kūrybingi, Kūrybingumo ugdymą reikia pradėti kuo anksčiau ir tinkamai, nes nelavinami kūrybiniai gebėjimai nyksta. Vaikų kūrybiškumą, kaip ir kitus vaiko gebėjimus, suaugusieji gali skatinti arba slopinti. Kai kurie vaikai jau gimsta labai kūrybingi, su polinkiu fantazuoti, o kitų kūrybiškumą reikia pažadinti. Nereikėtų galvoti, kad kūrybiškumas – tai tik gebėjimas piešti ir jei jau neturi įgimtos savybės to daryti, niekada nebūsi kūrybingas.

Šilutės lopšelio-darželio  ,,Ąžuoliukas” priešmokyklinio ugdymo mokytoja Vilija Valančienė ugdytinių darbams renkasi ir siūlo netradicines priemones, kurių yra apstu mūsų aplinkoje. Darbelių atlikimui naudojamos įvairiausios meninės technikos. Atliekant darbelius, leidžiama vaikams pasijausti kūrybiškais, pasitikėti savimi ir būti lygiaverčiais tarp bendraamžių.

Evelina Staupelytė,
Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas” direktoriaus pavaduotoja ugdymui