+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Klasės vadovas? Misija (ne)įmanoma“???

Vasario 26 d. klasių, grupių vadovams, įvairių dalykų mokytojams Švietimo pagalbos tarnyboje vyko seminaras  „Klasės vadovas? Misija (ne)įmanoma“, kurį vedė Jurgita Plukienė, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė.

Gyvenimas sparčiai kinta. Šiuolaikinis mokinys tampa modernaus pasaulio, užvaldyto IT ir gausybės informacijos šaltinių, dalimi. Tačiau svarbiausi dalykai nesikeičia: mokykloje gimnazistui reikia siekti išsilavinimo, tobulėti, rasti bendrą kalbą su bendraamžiais ir mokytojais, išmokti disciplinos, plėsti savo akiratį, bręsti kaip  asmenybei. Per visus mokymosi metus mokinį lydi klasės auklėtojas.

Šiandien būti klasės auklėtoju nėra lengva. Nuo jo požiūrio į savo darbą, profesionalumo ir kompetencijos, nuolatinio noro tobulėti daugeliu atveju priklauso auklėtinio sėkmė, gyvenimo ugdymo įstaigoje kokybė. Šiuolaikiniam mokiniui, kaip ir visų laikų paaugliui, visų pirma reikia supratimo, pagalbos, meilės. Ne tik specialioji literatūra, bet daugelis gyvenimiškų situacijų, beveik kiekviena perskaityta knyga gali padėti formuojant asmenybę. Tik reikia išmonės. Auklėtojas yra tas žmogus, kuris žodį patyčios gali pakeisti žodžiu pagarba,  jis dažnai lemia, ar tėvai iš tolo vengs mokyklos, ar kiek įmanoma aktyviau įsitrauks į gimnazijos gyvenimą.

Pranešime pasidalinta patirtimi, kaip galima rasti bendrą kalbą su šiuolaikiniu mokiniu, kaip moderuoti auklėjamosios klasės veiklą, kaip įtraukti į gimnazijos bendruomenės veiklą tėvus.

Vida Viršilienė,
Kintų pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė