+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Paroda “Saulės ir kūrybos žaismas”

[singlepic id=1901 w=200 h=200 float=left][singlepic id=1900 w=200 h=200 float=left][singlepic id=1903 w=200 h=200 float=left]Tarnybos konferencijų salėje visą gegužę  eksponuojama trijų Rusnės specialiosios mokyklos pedagogių – Laimos Lelėnienės, Birutės Paliokienės ir Vidos Škimelienės vadovaujamų mokinių darbų paroda “Saulės ir kūrybos žaismas”.

Rusnės specialiosios mokyklos mokiniai turėjo ne vieną ekskursiją prie jūros, ne vieną edukacinę pamokėlę apie gamtos turtus bei etnokultūros vertybes. Ši patirtis ir paskatino vaikus lankyti neformaliojo ugdymo būrelius. „Kūrybiniai darbai iš gamtinės medžiagos“ būrelis, kuriam vadovauja mokytoja Laima Lelėnienė (specialioji pedagogė-metodininkė), vaikams suteikia daug gerų emocijų, mokiniai atsipalaiduoja, ugdomas estetinis grožis. Parodos darbai iš akmenėlių  buvo kuriami naudojant įvairias technikas.  Prie šių darbų kūrybos prisidėjo ne tik mokinių rankelės, bet ir širdelės, jų nuoširdumas ir šiluma prakalbino ne vieną akmenėlį.  |

Vadovaujant būreliui „Akys pamatys, rankos padarys“ mokytojai Vidai Škimelienei (specialioji pedagogė-metodininkė) mokinių darbai prisideda prie tautodailės puoselėjimo. Pagalvėles siuvo vyresnių klasių mergaitės, kurios savo kruopštumu ir darbštumu papuoš savo namų kerteles, skatins kurti grožį sau ir kitiems.

Prie grožio kūrimo prisideda ir trečios socialinių įgūdžių mokinių sukurti darbai-paveikslai, vadovaujant mokytojai Birutei Paliokienei (specialioji pedagogė-metodininkė). Šiems darbeliams kurti buvo panaudoti gintaro gabaliukai, stiklo šukės, kriauklytės, medžio šakelės, nugludinti akmenėliai. Ugdytiniai džiaugėsi šiomis „jūros dovanėlėmis“, todėl uoliai rinko, rūšiavo. Taip ir gimė idėja, kur ir kaip šias dovanėles panaudoti. Mes džiaugiamės kartu su mokiniais, kad kūrybiniai darbeliai  ne tik garsins mokyklą, papuoš mokyklos ir  mokyklos bendrabučio interjerą, bet ir galės pasidžiaugti mokinių tėveliai, svečiai, mokyklos bendruomenė.

Laima Lelėnienė,
Rusnės specialiosios mokyklos mokytoja