+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Socioedukacinis darbas su ikimokyklinio amžiaus vaiku

[singlepic id=1879 w=200 h=200 float=left]Kovo 14 d. rajono ikimokyklinio ugdymo pedagogai metodinio būrelio susirinkime dalijosi gerąja patirtimi socioedukacinio darbo su vaiku tema.

Susirinkę rajono ikimokyklinio ugdymo pedagogai išklausė ir aptarė įstaigų atstovų pristatytus pranešimus, bei tarėsi, dėl artėjančiai miesto šventei rengiamos parodos “Skridom, lėkėm iš pietų, su pavasariu kartu!” sąlygų.

Lopšelio-darželio “Gintarėlis” auklėtojos-metodininkės Virginija Bendikaitė-Lidžiuvienė ir G. Židonienė pristatė pranešimą “Smėlio išdaigos”, kurio metu supažindino su kinetinio smėlio įvairove bei jo naudojimo galimybėmis, parodė trumpametražį filmuką apie šio inovatyvaus švedų smėlio pristatymą, bei lopšelio darželio “Gintarėlis” vaikų sukurtą teatro dienai skirtą, “Smėlio pasaką”.

Lopšelio-darželio “Žvaigždutė” socialinė pedagogė Rasa Stasytienė pristatė pranešimą “Socioedukacinis darbas su vaiku ir šeima”, kuriame aptarė “socioedukacinio darbo” sampratą, socioedukacinį darbą su šeima, išskyrė socialinės rizikos šeimos kriterijus ir problematiško vaikų elgesio priežastis.

Pabaigoje susirinkime dalyvavę įstaigų atstovai galėjo apžiūrėti, pačiupinėti įvairių rūšių kinetinį smėlį, jam naudojamas priemones, ir praktiškai susipažinti su smėlio savybėmis.

Jurgita Novatorovienė