+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Žuvivaisos praktinio mokymo centre, Žemaičių Naumiestyje

[singlepic id=1880 w=200 h=200 float=right]Balandžio 12 d. rajono chemijos mokytojai apsilankė naujajame Šilutės žemės ūkio mokyklos Žuvininkystės praktinio mokymo centre. Čia jiems buvo organizuota edukacinė išvyka „Pažintis su naujomis akvakultūros technologijomis“.

Ir iš tiesų – nors, regis, apie žuvininkystę ir akvakultūrą žinome nemažai, mokytojai pamatė ir sužinojo labai daug įdomių ir naujų dalykų. Žuvininkystės centras išties modernus – čia sumontuota pati naujausia technologinė uždarų recirkuliacinių žuvų auginimo sistemų įranga, atliekami sudėtingi tyrimai, veisiamos ir auginamos žuvys. Profesijos mokytojas Jonas Dyglys, dėstantis žuvininkystės verslo darbuotojo profesiją pasirinkusiems mokiniams ir visą savo laiką skiriantis auginamoms bei atidžiai prižiūrimoms žuvims, labiau panėšėja į mokslininką. Džiugu, kad šis žmogus negaili savo laiko ir mokinių grupėms, pastaruoju metu plūste užplūdusioms centrą, nei savo, atrodytų, begalinių žinių, kuriomis dalijosi su chemijos mokytojais.

Taip, savo pašonėje turime puikią ugdymo įstaigą. Džiaugiamės pamatę, kuo gyvuoja atsinaujinusi Šilutės žemės ūkio mokykla, apžiūrėję rezervuaruose augančius upėtakius, europinius šamus, eršketus, peledes, lervutes, galėję pažvelgti į jas pro mikroskopą ir pasisėmę daug daug naujų žinių, bei tikimės, kad visai netrukus ant savo stalo turėsime čia pat, vietoje, užaugintos žuvies. O tai, ką pamatėme ir sužinojome, būtinai perteiksime savo mokiniams.

Gražina Jončienė,
Chemijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Švėkšnos “Saulės” gimnazijos mokytoja metodininkė