+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Bibliotekininkų paskatinti mokiniai rašė laišką

[singlepic id=1869 w=200 h=200 float=right]2016-ieji paskelbti Bibliotekų metais. Bibliotekininkų metodinis būrelis nusprendė paraginti rajono mokyklų mokinius, darželių auklėtinius rašyti laišką bibliotekai, taip pažymint ir Vaikų knygos dieną. Mokiniai gana noriai dalyvavo šioje akcijoje. Atrinkti darbai nuo balandžio  4 d. eksponuojami Šilutės ŠPT, mokyklų bibliotekose.

Dėmesį patraukė laiškų nuoširdumas. Juose vaikai išsakė savo požiūrį į skaitymą, knygas, pasirinkimo galimybes ir svajones apie dabarties ir ateities bibliotekas. Menine išmone, estetiniu apipavidalinimu maloniai nustebino Žemaičių Naumiesčio gimnazijos, Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos, Žemaičių Naumiesčio lopšelio-darželio vaikų darbai.

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos 5-7 klasių mokiniai,  vadovaujami lietuvių kalbos mokytojos, Elvitos Andriulionienės, dailės mokytojos Rūtos Astasevičienės, lietuvių kalbos mokytojos Nijolės Kungelienės, parodai pristatė laiškus su meniškai apipavidalintais vokais,  kurtus lietuvių kalbos ir dailės pamokose. Kitų mokyklų sprendimai – taip pat originalūs ir kūrybiški.

 Violeta Kraniauskienė,
Bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkė