+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Degti, kad neperdegtum

[singlepic id=1751 w=200 h=200 float=left]Lapkričio 9 d. įvyko seminaras socialiniams pedagogams ir psichologams „Degti, kad neperdegtum. Meno terapija mokytojo, socialinio pedagogo, psichologo darbe“.Tai buvo seminaras, nukreipiantis į ramybę, suvokimą, idėjas, atsakymus į klausimus,- veikla, tolygi atokvėpiui, ėjimui  netradiciniu keliu.

[singlepic id=1750 w=200 h=200 float=right]Susitikdami su menu, dalyvavome piešimo kurse – kelyje į harmoniją per piešimą, patenkant į sielos gelmes, pakeliui naikinant emocinius trukdžius, ir visa tai vyko pasitelkiant popieriaus lapą ir akvarelę.

Meno terapija –psichoterapija, naudojant dailės, piešimo, judesio, šokio, fotografijos, psichodramos, pasakų, supervizijos, smėlio terapijos metodus. Ši veikla nereikalauja jokių pradmenų: nei piešimo, nei muzikos, nei šokio ar fotografijos. Viskas kuriama vietoje, laisvai ir be išankstinių nuostatų!

Meno terapijoje derinamos tradicinės teorijos ir psichokorekcijos technikos su kūrybinio proceso psichologinių aspektų suvokimu, būtent tos dalys, kurios leidžia išreikšti jausmus. Pagal poreikį ir Jūsų pasirinkimą naudojamas psichologinis konsultavimas,  piešimas ir tapymas, muzikos klausymas ir muzikavimas, judesio, šokio, smėlio, pasakų, fotografijos terapija, supervizijos, specialieji pratimai, kurių dėka pagerės emocinė būsena, fizinė sveikata, mokysimės metodų, padedančių ateityje apsisaugoti nuo streso. Išmokome teigiamą seminaro patirtį panaudoti darbe su mokiniais.

Jūratė Gusevienė,
Šilutės Vydūno gimnazijos socialinė pedagogė