+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Technologijų mokytojai dalijosi idėjomis pamokai

[singlepic id=1716 w=200 h=200 float=right]Rugsėjo 22 dieną įvyko rajono technologijų mokytojų metodinio būrelio susirinkimas. Pedagogai diskutavo technologijų pamokų aktualijomis, dalijosi gerąja patirtimi.

Žemaičių Naumiesčio gimnazijos technologijų mokytojas metodininkas Edmundas Naujokas pasakojo, kaip sudomina mokinius dirbti su tekinimo, gręžimo staklėmis. Pasak mokytojo, mokiniai nori apčiuopiamo rezultato, kad galėtų savo dirbinį eksponuoti parodose, konkursuose. Medžio darbais susidomi net mergaitės. Dažnai jo mokomi mokiniai laimi prizines vietas įvairiuose konkursuose.

Rusnės specialiosios mokyklos technologijų mokytojas metodininkas Vitalijus Škimelis kalbėjo apie darbą su specialiųjų poreikių turinčiais mokiniais. Mokytojas pasakojo apie naudojamus darbo metodus ir būdus, darbų saugą, kokius gaminius geba pagaminti ugdytiniai, apie dalyvavimą įvairiose parodose ir gaminių prekybą.

Kaip mokinius sudominti ir pasiekti gerus, greitus darbo rezultatus, patirtimi, geromis idėjomis dalijosi Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja metodininkė Alina Judžentienė. Kolegė Alina keičia įprastas mokymo metodikas netradicinėmis, kad dabartinei jaunimo kartai technologijų pamokos būtų patrauklesnės.

Visi susirinkime susirinkę pedagogai pasidalijo savo darbo patirtimi, aptarė kasdieninį darbą su įvairių gebėjimų mokiniais, kylančiais sunkumais bei sprendimo galimybėmis.

Sonata Rangienė,
Kintų pagrindinės mokyklos technologijų vyresnioji mokytoja