+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Paminėjome Europos kalbų dieną

[singlepic id=1717 w=200 h=200 float=right]Rugsėjo 28-ąją dieną Šilutės Žibų pradinė mokykla buvo pasiruošusi sutikti svečius. Čia vyko Šilutės Žibų pradinės, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės ir Šilutės Pamario pagrindinės mokyklų pradinių klasių mokinių renginys, skirtas paminėti Europos kalbų dieną.

Jau keletą metų iš eilės mokytojos Renata Ivaščenkienė, Vilma Gečienė ir Asta Grigalienė sukviečia vaikus pabūti kartu ir paminėti rugsėjo 26-ąją – Europos kalbų dieną. Pagal tradiciją vyresnieji pamariečiai (šiais metais tai buvo septintokai Ugnė Kazlauskaitė ir Rapolas Martinkus) parengia pristatymą, kurio metu jaunesnieji draugai ne tik sužino daug nauja, bet gali parodyti ir savo žinias. Šiemet buvo smagu dar ir todėl, kad suėjo skirtingų lygių mokiniai: ketvirtokai iš Žibų, trečiokai iš Pamario ir antrokai iš Martyno Jankaus mokyklų. Vaikams nebuvo sunku bendrauti. Kiekviena mokykla atsinešė su savimi po pilną kraitę dainų ir žaidimų. Visų jų net nebuvo įmanoma parodyti. Pamariečiai dalyvavo tarptautiniame projekte „Pasakyk tai savo kalba“, kurio metu Prancūzijos, Italijos, Lenkijos, Graikijos, Kroatijos, Suomijos, Turkijos ir , aišku, Lietuvos vaikai įrašė frazes „Laimingų naujųjų mokslo metų!“ ir „Laimingos Europos kalbų dienos!“ ir jomis apsikeitė. Buvo smagu klausyti, kaip kalba kitų šalių vaikai, ir bandyti atspėti, kokia tai šalis. Ne visada sekėsi, bet čia į pagalbą ateidavo mokytojos.

Tikime, kad šis renginys, kuris jau tapo tradicija, skatina mokinių ir mokytojų bendradarbiavimą, leidžia pasimokyti vieniems iš kitų ir apsikeisti gerąja patirtimi. Su dideliu malonumu stebime, kaip mokiniai laukia šio renginio, kaip jam ruošiasi, puošiasi ir, viskam pasibaigus, dalijasi įspūdžiais. Dėl to verta mokyti ir mokytis.

Asta Grigalienė,
Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos
anglų kalbos mokytoja metodininkė