+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Jaunimo mokymas Suomijoje

[singlepic id=1600 w=200 h=200 float=right]Balandžio 27 d. rajono biologijos mokytojai metodiniame susirinkime  “Jaunimo mokymas Suomijoje” išklausė du pranešimus ir kalbėjo apie pamokos įvairovę, metodus, vertinimo būdų įvairovę, mokinių motyvavimą.

Daiva Strazdauskienė, Šilutės pirmosios gimnazijos mokytoja metodininkė, pranešime “Fermentai” kalbėjo apie pamokos organizavimą, būdingą lietuviškai mokyklai. Mokytoja daug dėmesio skiria mokinių vertinimo sistemai, kuri didina motyvaciją (kreditinė ir kaupiamųjų balų sistema). Toks vertinimas skatina nuolat sistemingai dirbti.

Arūnas Nausėda, Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro vyresnysis mokytojas, kalbėjo apie suomių švietimo įstaigų patirtį. Mokiniai Suomijos mokykloje jaučiasi laisviau, skiriasi amžiaus tarpsnių ugdymo programos, vertinimas. Švietimo įstaigai leidžiama rinktis pamokos trukmę ir daug kitų ugdymo organizavimo dalykų. Todėl vienoje ugdymo įstaigoje pamoka gali būti 45 minutės, o kitoje – 70 minučių.

Mokytojai labai susidomėjo Daivos Strazdauskienės vertinimo, motyvavimo būdais. Arūno Nausėdos pranešimas mokytojus suintrigavo mokinių laisvumu, tuo, kad ugdymo įstaigoje jiems siekiama sukurti namų atmosferą. Mokytojai, apibendrindami pranešimus, padarė išvadą, kad ir vienoje, ir kitoje švietimo sistemoje yra topbulintinų dalykų.

VidaVilčiauskienė,
Šilutės Vydūno gimnazijos moyktoja metodininkė,
Biologijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė