+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Interaktyvių priemonių kūrimas ir naudojimas bibliotekos veikloje

[singlepic id=1566 w=200 h=200 float=left]Kovo 31 d. rajono bibliotekininkai rinkosi į metodinio būrelio susirinkimą „Interaktyvių priemonių kūrimas ir naudojimas bibliotekos veikloje“. Pradžioje svečių – „Šviesos“ leidyklos – atstovė Rūta Kučinskienė pristatė naujausius leidinius ir skaitmeninius išteklius (priemones), kurie susilaukė ypatingo dėmesio. Skaitmeninius išteklius šiemet galima įsigyti tik perkant naujus vadovėlius.

Rūta Kučiunskienė pristatė naujai išleistus vadovėlius, jų priedus, patrauklius naujus savarankiško mokymosi užduočių sąsiuvinius.

Pasidžiaugėme, kad leidykla siūlo daug interaktyvių pamokų, kurias galima įsigyti įvairių mokomųjų dalykų mokytojams (iki 25 kiekvienam dalykui). Susipažinome su nauja vadovėlių serija „Atrask“, kurioje dominuoja mokymasis tiriant. Informaciją apie naujausius leidinius perduosime savo mokyklų bendruomenėms, pagal galimybes įsigysime ir praturtinsime ugdymo procesą naujovėmis.

Artėjant tarptautinės vaikų knygos dienai pasidalijome patirtimi, kaip naudingai panaudoti interaktyvias priemones knygų pristatymams, literatūrinėms viktorinoms (Prezi ir tarptautinė internetinė svetainė blubbr.tv), kitiems mokykloje organizuojamiems renginiams.

Aptarėme veiklos klausimus, netolimos ateities planus, bendradarbiavimą su kolegėmis iš Pagėgių ir Tauragės rajono mokyklų.

Meilė Žadeikienė,
Juknaičių pagrindinės mokyklos bibliotekininkė,
Bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkė