+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kaip dirbti ir spręsti vaikui kylančias problemas?

[singlepic id=1527 w=200 h=200 float=right]Vasario 18 d. rajono psichologės susirinko pasidalyti gerąja patirtimi analizuojant konkretų darbo su vaiku atvejį, išgyvenantį netekties krizę, bendraamžių patyčias ir augantį socialinės rizikos šeimoje. Diskutuota apie paauglių patyčių reiškinio tyrimo metodus ir tiriamųjų atranką mokykloje. Aptarti galimi paauglių patyčių reiškinio kokybiniai ir kiekybiniai tyrimo metodai: struktūruotas išplėstinis interviu, focus grupės vedimas, anketavimas. Diskutuota apie tiriamųjų atrankos būdus.

Pristatytas darbo su vaiku atvejis, vaikui kylantys sunkumai, taikyti pagalbos metodai. Psichologės dalijosi savo įžvalgomis, pastebėjimais, turima patirtimi, taikytais metodais bei kokia linkme tikėtina būtų sėkmingai užmegzti kontaktą su vaiku, kaip dirbti ir spręsti vaikui kylančias problemas.

Apibendrinant susirinkimą, buvo nutarta metodinio būrelio susitikimuose tęsti konkrečių atvejų analizę ir dalyvauti šių metų kovo mėnesį kolegialios patirties sklaidoje su rajono socialinių pedagogų metodinio būrelio nariais bei skaityti pranešimus apie paauglių patyčių apraiškų sąsajas su elgesio bei emociniais sunkumais, psichosocialine adaptacija, pagalbos galimybėmis ir prevencija.

Ilona Norgėlienė,
Psichologų metodinio būrelio pirmininkės pavaduotoja,
Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos psichologė