+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Socialinė integracija per sportą

[singlepic id=1503 w=200 h=200 float=left]Sausio 29 d. vyko pradinių klasių ir  kūno kultūros mokytojams organizuotas seminaras „Socialinė integracija per sportą“. Lektorė – Inga Gliožaitienė, Kauno rajono sporto mokyklos kūno kultūros mokytoja metodininkė.  Programos tikslas – supažindinti pradinių klasių ir kūno kultūros mokytojus, su  socialinės integracijos per sportą teorija, praktika, pritaikymu ugdymo procese, socialinėje veikloje ir neformaliajame ugdyme.

Seminaro „Socialinė integracija per sportą“ metu buvo nagrinėjamas ugdymas ne kaip sporto rezultatų siekimas, o kaip mokinių socialinės integracijos priemonė. Per sportą mokiniai gali būti įtraukiami į tokių svarbių vertybių,  kaip lyderystė, disciplina, komandinis darbas ir kt. lauką. Įgyta patirtis ir žinios leis organizuoti ugdymo turinį taip, kad kiekvienas mokinys pagal savo poreikius ir išgales bręstų kaip asmenybė, ugdytųsi pilietinę ir tautinę savimonę, įgytų kompetencijų, būtinų tolesniam mokymuisi ir prasmingam, aktyviam gyvenimui šiuolaikinėje visuomenėje.

Seminaro dalyviai įgijo socialinės integracijos per sportą žinių, susipažino su metodika ir įvairove, pasidalijo asmenine patirtimi. Klausytojai galės parengti šios temos pamokos planus, juos įtraukti į  ilgalaikius ugdymo planus. Taip pat klausytojai buvo supažindinti su socialinės integracijos per sportą praktika Graikijoje.

Nijolė Švedienė,
Juknaičiųpagrindinės mokyklos vyresnioji mokytoja