+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Interaktyvios lentos panaudojimo galimybės

[singlepic id=492 w=200 h=200 float=left]Balandžio 18 d. Švietimo pagalbos tarnybos darbuotojai mokėsi naudotis interaktyviąja lenta.  Mokymus vedė Andrius Manzurovas, UAB “Biznio mašinų kompanija” atstovas. Interaktyvioji lenta su programine įranga gauta pagal Ugdymo plėtotės centro vykdomą projektą “Pedagoginių psichologinių  tarnybų infrastruktūros, švietimo įstaigose dirbančių specialiųjų pedagogų, socialinių pedagogų, psichologų, logopedų darbo aplinkos modernizavimas” Nr. VP3-2.2-ŠMM-10-V-02-001.

Šiandien pamokai turime daug reikalavimų: keliame tikslus ir uždavinius, siekiame rezultato, reiklūs sau ir profesijos kolegoms, ieškome kelių, kaip mokinius vesti į žinių pasaulį tinkamiausiu keliu. Pamokoje naudojamos pačios naujausios informacinės technologijos, daugybė kitų metodinių priemonių. Kaip naudotis viena naujausių informacinių technologijų – interaktyviąja lenta, kaip jos galimybes panaudoti visiems mokiniams ir ypač turintiems specialiųjų poreikių, tenka visiems mokytis.

Švietimo pagalbos tarnybos kolektyvas įsitikino, kad interaktyvios lentos galimybės iš tiesų didelės, o ir naudotis ja  ne taip jau ir sudėtinga. Direktorė Judita Blinkevičienė domėjosi optimaliausiais naujojo prietaiso panaudojimo būdais mokytojo darbe, įvairių kompiuterinių programų panaudojimo galimybėmis ir ypatumais, informacijos ir konsultacijų vėlesniam darbui prieinamumu, ieškojo racionaliausio naujovės įgyvendinimo proceso praktikoje. Ypatingas dėmesys mokymų metu buvo skiriamas interaktyvios  lentos panaudojimui tarnybos specialiojo ir socialinio pedagogų, logopedo, psichologo darbe.