+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Seminaras “Kūno kultūra vaikų darželyje”

[singlepic id=272 w=200 h=200 float=left]Seminarą “Raudonkepuraitėje” vedė ŠMM nepriklausoma ekspertė, Respublikinės ikimokyklinių įstaigų asociacijos “Sveikatos želmenėliai” prezidentė Danutė Jakučiūnienė.

Klausytojų auditorija – lopšelių darželių “Pušelė”, “Žibutė”, “Raudonkepuraitė” pedagogai. Buvo kalbama apie tai, jog kūno kultūra – svarbi visuomenės kultūros dalis, padedanti užtikrinti vaikų judėjimo poreikį, ugdyti jų fizines ypatybes, formuoti taisyklingą laikyseną, siekti fizinės, psichinės ir asmeninės darnos. Apimdama visas fizinio aktyvumo raiškos formas kūno kultūra sudaro sąlygas ugdyti doro, sąžiningo rungtyniavimo ir varžymosi bei bendravimo įgūdžius.

Seminaro programa ir siekiama , kad vaikų kūno kultūra neslopintų individualumo ir jo raiškos, puoselėtų prigimtines ir pasirinkimo teises, skatintų vaikus judėti ir suteiktų jiems judėjimo džiaugsmą.

Seminaro tikslas – gilinti pedagogų profesines kompetencijas, aptarti kūno kultūros programos įgyvendinimo metodiką, įvairiomis fizinio aktyvumo optimizavimo formomis skatinti džiaugtis judėjimo procesu.

Užsiėmimo metu siekta aptarti kūno kultūros programą, jos įgyvendinimo metodiką, suteikti dalykinių kompetencijų sėkmingam programos įgyvendinimui, išmokyti pedagogus integruoti į kūno kultūros valandėles įvairias vaiko veiklas ir vertinti vaikų pažangą. Pedagogai išmoko naujų judriųjų žaidimų, paįvairinančių kūno kultūros valandėles. Praturtėję naujomis žiniomis ir pasidaliję patirtimi, pedagogai  ieškos būdų kaip tai pritaikyti  praktikoje.