+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kaniterapijos galimybės dirbant su vaikais

Kovo 26 dieną Šilutės rajono psichologų metodinio būrelio narės turėjo galimybę susitikti su kaniterapeutėmis Alva Surviliene ir  Loreta Jurkuviene, bei su  jų augintiniais – anglų kokerspaniele Kleopatra, meškinus primenančiais berno zenenhundais  Maksu ir  Lota.

Kaniterapeutės Loreta Jurkuvienė Ir Alva Survilienė pristatė kaniterapiją ir jos galimybes, dalijosi savo patirtimi dirbant su įvairaus amžiaus vaikais, turinčiais fizinę ar protinę negalią, vaikais su raidos sutrikimais. Kaniterapija ypatinga tuo, kad į veiklą įtraukiamas specialiai paruoštas šuo. Pasak terapeutės Alvos Survilienės, šuo suteikia daug stiprių ir teigiamų emocijų. Tačiau nereikėtų galvoti, kad terapija išgydo ligas,- terapija padeda pasiekti geresnės emocinės, fizinės būsenos, gerina pažinimo ir socialinius įgūdžius.

Specialistės dalijosi ir itin sėkmingais atvejais savo darbe su vaikais, turinčiais autizmo spektro sutrikimų, fizinių negalių. Metodinio būrelio psichologės pačios turėjo galimybę išbandyti keletą kaniterapijoje naudojamų metodų. Buvo aptarta ir terapinio šuns pagalba mokiniams, kurie turi mokymosi sunkumų. Sudarius specialią programą kaniterapija gali būti taikoma ir neskaitantiems vaikams  – šuo pasirenkamas kaip skaitymo draugas ir vaikas motyvuojamas mokytis skaityti. Labai svarbu, kad užsiėmimuose su šunimis vaikai lavina dėmesio koncentravimą, tobulina kalbą. Pastaruoju metu pastebimas didelis kaniterapijos indėlis darbe su vaikais, turinčiais elgesio ir emocijų sutrikimų, vaikai įgyja daugiau pasitikėjimo savimi, pagerėja socialiniai, bendravimo įgūdžiai (šie vaikai pradeda lengviau bendrauti su bendraamžiais).

Psichologų metodinio būrelio nariai labai dėkingi specialistėms už žinias ir puikiai praleistą laiką.

Rūta Gagienė,
Psichologų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės pirmosios gimnazijos psichologė