+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Aš – mažasis šilutiškis

Švietimo pagalbos tarnyboje iki kovo 11-osios eksponuojama Šilutės Žibų pradinės mokyklos specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių skirtukų paroda „Aš – mažasis šilutiškis“. Tai yra projektinės veiklos šiuo pavadinimu baigiamosios veiklos dalis.

Projektą dvejus metus vykdė Šilutės Žibų pradinės mokyklos specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai, vadovaujami pagalbos mokiniui specialisčių: logopedės metodininkės Linos Gutauskienės, socialinės pedagogės metodininkės Dainos Macijauskienės ir specialiosios pedagogės Ievos Martinkienės. Projektinių veiklų metu mokiniai susipažino su Šilutės miesto istorija, architektūra, lankėsi žymiausiose ir gražiausiose Šilutės miesto vietose.

Didelį dėmesį skyrėme turiningam, linksmam ir prasmingam, saugiam mokinių laisvalaikio leidimui: lankėme miesto laisvalaikio ir sporto aikšteles, susipažinome su teikiamomis Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos teikiamomis paslaugomis, dalyvavome edukacinėse veiklos Šilutės Hugo Šojaus dvare-muziejuje, organizavome tapybos plenerus Šilutės uoste, miesto parke ir kituose Šilutės gražiausiuose gamtos kampeliuose.

Mokiniai praplėtė akiratį apie gimtojo miesto istoriją, architektūrą, žymiausius krašto žmones, mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti, sužinojo kur ir kaip turiningai ir saugiai gimtajame mieste galima leisti laisvalaikį.

Lina Gutauskienė, Daina Macijauskienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos pagalbos mokiniui specialistės