+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Naujoji pareigybių aprašymo rengimo ir darbuotojų veiklos vertinimo tvarka

Gegužės 11 d. biudžetinių įstaigų vadovams Švietimo pagalbos tarnyboje vyko Virginijos Chreptavičienės, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorės, socialinių mokslų daktarės, seminaras „Naujoji valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų pareigybių aprašymo rengimo ir darbuotojų veiklos vertinimo tvarka ir jų taikymas praktikoje“.

Mokymų tikslas –  išmokti analizuoti Lietuvos profesijų klasifikatorių, parengti kokybiškus, pagal naujus nustatytus reikalavimus, pareigybių aprašymus (nustatyti pareigybės lygį, kodą, aprašyti specialiuosius reikalavimus, funkcijas ir kt.) bei  darbuotojų veiklos vertinimo tvarkos aprašą.

Seminaro metu buvo analizuojami konkretūs dokumentų pavyzdžiai, aptariama kiekvieno dokumento paskirtis, turinys (privalomas ir rekomenduotinas) ir jo vertė. Mokymo medžiagoje pateikta daug iliustracinių dokumentų pavyzdžių.

Mokymai skirti –  įstaigų vadovams ir kitiems darbuotojams, atsakingiems už pareiginių instrukcijų bei veiklos vertinimo tvarkos aprašo rengimą ir įforminimą.

Ramunė Vaidilienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui