+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Etninės kultūros mokytojų/ugdytojų ataskaitinis susirinkimas

[singlepic id=2030 w=200 h=200 float=left]Praktiniais patarimais, kaip pasiruošti Lietuvos vaikų ir moksleivių respublikiniam konkursui ,,Tramtatulis”, lapkričio 23 dieną vykusiame etninės kultūros mokytojų/ugdytojų metodiniame susirinkime dalijosi Klaipėdos folkloro ansamblio „Kuršiukai“ vadovas Alvydas Vozgirdas.[singlepic id=2028 w=200 h=200 float=right]

2017 m. vyksiantis konkursas yra skiriamas Piliakalnių ir tautinio kostiumo metams. Vadovas, kuris yra ir konkurso vertinimo komisijos narys, kalbėjo apie repertuaro pasirinkimą, supažindino su atlikimo sąlygomis, pateikė vaizdo ir garso įrašų pavyzdžių. Vadovams, kurie ruošia vaikus šiam konkursui, buvo naudinga išgirsti šiuos patarimus.

Rasa Gailiuvienė, metodinio būrelio pirmininkė, pateikė praėjusių metų veiklos ataskaitą. Buvo pristatyti renginiai, aptarta kitų metų perspektyva. Džiugu paminėti, kad Rasa Gailiuvienė savo veiklą etinės kultūros srityje pristatė Punske vykusiose metodinėse dienose.

Būrelio nariai teikė pasiūlymus kitiems metams, o puikiai įvertinę pirmininkės veiklą patikėjo vadovavimą Rasai Gailiuvienei.

Jolita Švagždienė,
Rusnės pagrindinės mokyklos mokytoja