+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Aplankykite parodą „Mano sapnų lėlės”

[singlepic id=2020 w=200 h=200 float=left]Visą lapkritį Švietimo pagalbos tarnyboje eksponuojama neformaliojo ugdymo būrelio “Mano sapnų lėlės” vaikų kūrybinių darbų paroda, kurią kviečiame aplankyti.

Žmogus ateina iš vaikystės, o lėlę pasikviečiame iš savo sapnų. Tai pirmas ypatingas žaislas, be kurio nė vienas neužaugome. Lėlės kūrimas turi terapinį poveikį. Su pasidaryta lėle galima modeliuoti įvairias situacijas: susipažinti, gydyti, guosti, lėlė tampa vaikystės gyvenimo draugu, atsiradusiu kambaryje dažnai anksčiau nei mes patys. Norėdami pasidaryti lėlę, turime žinoti tam tikrą abėcėlę, su kuria susipažinę kiekvienas galime susikurti savo lėlę.

Parodoje eksponuojamų lėlių kūryboje dalyvavo vaikai ir jaunimas nuo 7 iki 17 metų. Kurdami mokėmės reflektuoti tikrovę, apmąstyti, įvertinti, individualiai veikti. Išmokome pasitikėti savimi ir bendradarbiauti, padėjome vienas kitam. Džiaugėmės mažais pasiekimais, kėlėme naujas idėjas. Išmokome išgryninti lėlės charakterį. Susipažinome su įvairiomis tekstilės faktūromis, jas derinome. Mokėmės kirpti ir siūti. Gruntavome tekstilę ir ant jos piešėme. Išmokome paruošti lėlės karkasą ir daug kitų techninių dalykų: klijuoti plaukus, modeliuoti rūbus ir t. t. Buvome labai smalsūs ir džiaugsmingai dalijomės pasiekimais. Kiekvienas pasidarėme savo lėlę, ir tuo labai didžiuojamės.

Rita Poteliūnienė,
NVŠ „Kūrybinės dirbtuvės” vadovė