+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Respublikinė metodinė diena „Mažais žingsneliais sveikatos link”

[singlepic id=1820 w=200 h=200 float=right]Šilutės lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ sausio 27 d. įvyko respublikinė metodinė diena „Mažais žingsneliais sveikatos link“ projekto rezultatams apibendrinti, į kurią atvyko visi projekto dalyviai.

Dalyvavo Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Nemanienė. Kalbėta apie tai, kas tai yra inovatyvūs sveikatos stiprinimo metodai, dalytasi patirtimi apie veiklos lauke svarbą ikimokykliniame amžiuje, fizinio aktyvumo skatinimą netradicinėse erdvėse, vaikų sveikatą stiprinančius veiklos būdus ir metodus visais metų laikais, aktyvaus poilsio įtaką vaikų sveikos gyvensenos nuostatų formavimui, socialinio ir psichologinio saugumo svarbą, lauko aplinkos, skatinančios visapusišką vaiko vystymąsi, kūrimo galimybes.

Pedagogai skaitė pranešimus, pristatė stendinius pranešimus, rodė filmuotą medžiagą, apibendrino projektinę veiklą, pristatė didaktines priemones, vyko aktyvinančios pertraukėlės. Džiaugiamės, turėję puikią galimybę pabendrauti ir pasidalinti sukaupta patirtimi, pasikalbėti apie ikimokyklinio ugdymo aktualijas. Tai buvo mažas žingsnelis vaikų sveikatos stiprinimo link, tačiau ne paskutinis…

Siekiant turėti gerą sveikatą, reikia ją ugdyti nuosekliai ir sistemingai – pasitelkti tinkamas priemones. Viena iš ypač tinkamų priemonių ikimokykliniame amžiuje – vaikų buvimas lauke ir kūrybiška veikla visais metų laikais. Apie buvimo lauke naudą žino visi. Nereikia mokslinių tyrimų, kad pajustume teigiamą gryno oro ir gamtos poveikį mūsų kūnui ir jausmams. Tai patirtinis ugdymasis, pasitelkiant visus pojūčius, kas ypač svarbu siekiant sėkmingo žmogaus fizinio ir dvasinio vystymosi ankstyvoje vaikystėje. Juk kambary kilimo nepalaistysi ir neužuosi šlapios žemės kvapo… Vaikai ne išimtis. Šiuolaikiniame pasaulyje, kur taip sureikšminami pasiekimai, informacijos gausa ir naujausios technologijos, vaikai patiria daugiau streso, nerimo, vienišumo jausmo, auga fiziškai silpnesni, dažnai serga.

Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ pedagogai įgyvendino projektą „Mažais žingsneliais sveikatos link“, kuriame dalyvavo ir socialiniai partneriai iš respublikos ikimokyklinio ugdymo įstaigų: Klaipėdos lopšelio-darželio „Sakalėlis“, Gargždų ugdymo centro „Naminukas“, Tauragės reabilitacijos centro-mokyklos „Pušelė“, Klaipėdos lopšelio-darželio „Berželis“. Projekto tikslai – taikyti inovatyvius sveikatos stiprinimo ir ugdymo metodus, kūrybiškai veikiant atviroje lauko erdvėje visais metų laikais, ir apibendrinti darbo patirtį.

Daiva Mikulskytė,
Šilutės lopšelio-darželio “Ąžuoliukas” direktoriaus pavaduotoja ugdymui