+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kaip gerinti mokinių pasiekimus?

[singlepic id=1737 w=200 h=200 float=left]Spalio 23 dieną Šilutės rajono mokyklų, dalyvavusių standartizuotų testų vykdyme, direktorių pavaduotojai, Šilutės rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus ir ŠPT specialistai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Mokinių mokymosi pasiekimų gerinimas pasitelkiant standartizuotų testų rezultatus“, kuris vyko Utenos švietimo centre.

Šilutiškius Švietimo centre pasitiko ir pasveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė.

Po nedidelės įžangos apie uteniškių patirtį organizuojant standartizuotų testų vykdymą, V. Bujanauskienė dalijosi patirtimi, kaip reikia analizuoti testų rezultatus, juos panaudoti planuojant mokyklos veiklą.

Vėliau visi išvykos dalyviai persikėlė į Krašuonos progimnaziją, kur buvo maloniai sutikti progimnazijos direktoriaus Rolando Gruodinsko. Labai išsamiai ir dalykiškai patirtimi dalijosi progimnazijos direktoriaus pavaduotoja Laima Telksnienė, kuri ne tik mokė standartizuotų testų „skaitymo“, analizės ir praktinio pritaikymo organizuojant ugdymo įstaigos veiklą paslapčių, bet ir surengė ekskursiją po savo mokyklą.

Po pertraukos su šilutiškiais bendravo didelę patirtį organizuojant pradinių klasių veiklą sukaupsi mokytoja Inga Janaščienė.

Laikas bėgo greitai, tačiau Šilutės pedagogai namo neskubėjo – mokymus toliau tęsė Švietimo centro vadovė V. Bujanauskienė, kuri pateikė daug profesionalių patarimų kaip „skaityti“ testų rezultatų duomenis, juos analizuoti, tinkamai ir profesionaliai pasinaudoti.

Šilutiškiai grįžo namo įgiję mokytojų, vaikų ir tėvų „baubo“ – standartizuotų testų – „skaitymo“ ir analizės pagrindų, dabar jau kitaip peržiūrės savo mokyklų testavimų rezultatus, ieškos naujų būdų užtikrinti geresnius mokymosi pasiekimus.

Klemensas Stulga,
Traksėdžių pagrindinės mokyklos
direktoriaus pavaduotojas ugdymui