+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

ERASMUS+ PROGRAMOS eTWINNING PROJEKTINĖS VEIKLOS PATIRTIS

[singlepic id=1723 w=200 h=200 float=left]Spalio 19 dieną, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje vyko Pamario zonos apskritojo stalo diskusija „Pamoka pas mus ir kitose Europos šalyse“. Kolegialiosios darbo patirties sklaida Erasmus+ programos eTwinning projektinėje veikloje dalijosi Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė Dalia Elena Solovjovienė ir anglų kalbos vyresnioji mokytoja Vilma Gečienė.

         Pasak pedagogių, vystantis pasaulio ekonomikai ir plečiantis Europos bendrijai, gyvenimas pateikia naujų iššūkių. Tam reikia naujų žinių, inovatyvių mokymosi metodų, susijusių su informacinėmis technologijomis, anglų kalbos žiniomis. Todėl atsiranda poreikis mokytojams ieškoti idėjų, tiek pamokinėje, tiek popamokinėje veikloje. Dalyvavimas eTwinning projektinėje veikloje, suteikia galimybę virtualioje erdvėje bendrauti ir bendradarbiauti mokytojams iš skirtingų Europos šalių bei tobulinti savo kompetencijas.

Mokytoja Dalia Elena Solovjovienė dalijosi patirtimi apie projektinio metodo taikymą šiuolaikinėje pamokoje ir pristatė eTwinning platformoje laimėtą ir šiuo metu vykdomą projektą „Droplet‘s travel“, savo vestų pamokų pavyzdžiais pagrindė projektinio metodo taikymo pamokoje privalumus. Projekto idėja – bendradarbiaujant su Europos šalių mokytojais, mokiniais, pažinti save, atskleisti savo ir kitų šalių kultūrines vertybes, suprasti kultūrinius panašumus bei skirtumus, įgyti tarpkultūrines kompetencijas. Dalyvaujant Erasmus+ eTwinning programoje, mokytoja siekia susirasti partnerių Europos mokyklų bendruomenėje, susipažinti su istoriniu bei kultūriniu partnerių gyvenimu, skatina mokinius mokytis savo malonumui per Europos šalių pažinimą ir kūrybinę veiklą.

Apie eTwinning platformą, dalyvavimo joje galimybes bei savo patirtį pristatė anglų kalbos mokytoja Vilma Gečienė. Mokytoja pristatė kurtus filmus, papasakojo apie projekto kūrimo procesą popamokinėje veikloje.

         Pranešėjos dalijosi praktine patirtimi apie projekto “Droplet’s travel” įgyvendinimą, naudojantis moderniomis technologijomis. Mokytojos pristatė kurtus filmukus, papasakojo apie eTwinning platformos įrankius.

Diskusijos metu akcentuota, jog Erasmus+ eTwinning platforma suteikia mokytojams galimybę išbandyti naujas strategijas, susijusias su technologijomis, bendradarbiavimu su partneriais Europoje, bendru mokymusi ir savišvieta, keičiantis idėjomis ir patirtimi.

Eglė Januškienė
Pamario zonos pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio pirmininkė