+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Muzikos enciklopedija gyvai

[singlepic id=1721 w=200 h=200 float=left]Spalio 12 dieną 18.00 val. Šilutės kultūros ir pramogų centras sukvietė gausų būrį  šilutiškių į sostinės vario kvinteto koncertą, kurį vedė muzikologė Zita Kelmickaitė.

Klausytojai turėjo puikią galimybę dalyvauti pamokoje-koncerte, kuriame klausėsi gyvai atliekamos dviejų trimitų, valtornos, trombono ir tūbos muzikos. Kvinteto koncerto repertuaras palietė tiek mažą, tiek suaugusį klausytoją. Koncerte išgirdome G. F. Hendelio, V.A. Mocarto, S. Bacho, R. Korsakovo, Dž. Rosinio, Ž. Bize, H. Mančinio ir kt. kompozitorių kūrinius. Salėje skambėjo ne tik profesionali pučiamųjų muzika, bet ir klausytojų juokas. Koncertą vedusi, visiems puikiai Lietuvoje žinoma, muzikologė Zita Kelmickaitė įdomiai ir su humoru pristatė kiekvieną muzikantą ir jo instrumentą, paaiškino, į ką atkreipti dėmesį klausant kūrinio.

Įdomu buvo sužinoti, kad praeityje buvęs pašto ragelis – varinis ar žalvarinis pučiamasis instrumentas, panašus į valtorną, tačiau be vožtuvų ir ventilių, naudotas paštininkų signalizuoti apie pašto raitelių ir karietų atvykimą ir išvykimą, šiuo metu tapęs tarptautiniu pašto įstaigų simboliu.

Žiūrovai negailėjo karštų aplodismentų, o praleistas vakaras su muzika suteikė daug šiltų emocijų.

Raimonda Gečienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytoja metodininkė