+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Uždega“ mokytojo sukurti darbai

[singlepic id=1491 w=200 h=200 float=left]Sausio mėnesį Tarnybos konferencijų salėje kviečiame pasižiūrėti Žemaičių Naumiesčio gimnazijos 5-12 klasių mokinių technologijų kūrybinių darbų parodą. Vadovai – Žemaičių Naumiesčio gimnazijos vyresniosios mokytojos Daiva Nauburienė, Birutė Žvirblienė, mokytojas metodininkas Edmundas Naujokas.

Pateikti mokinių nėrimo, mezgimo, batikos, dekupažo, siuvinėjimo kryželiu darbai, gaminiai iš konstrukcinių ir kt. medžiagų, medžio. Panaudotos įvairiausios medžiagos, pasitarnaujančios idėjos įgyvendinimui, o gausybėje eksponatų būtinai į akį kris mieliausias. Mokytojas Edmundas Naujokas teigia, kad mokiniai noriai savo darbus dovanoja giminaičiams užsienyje – dekoratyvias pjaustymo lenteles, rėmelius, kita. Mielą darbą-kūrinį mokytojai atiduoda mokiniui, kad galėtų pasidžiaugti savo darbštumo rezultatu.

Mokytojai visi kaip vienas teigia, kad svarbiausia yra geri mokinio ir mokytojo santykiai, susikalbėjimas, mokinio sudominimas praktine veikla. Visi jie nori apčiuopiamo rezultato, kad galėtų savo dirbinį eksponuoti parodose, parsinešti parodyti namiškiams ir pažįstamiems. Ypač „uždega” mokytojo sukurti darbai, kurie tampa mokinių užsibrėžtu tikslu ar “sparnais” jų idėjai. Ir yra viena vertybė, iškelianti idėją virš kasdienybės ir monotonijos – kantrus, kruopštus ir ilgas darbas. Per pamoką mokiniai nespėja daug nuveikti, reikia dirbti papildomai.

Žemaičių Naumiesčio gimnazijoje mokiniams ypač įdomu dirbti su tekinimo, gręžimo, frezavimo staklėmis. Net mergaitės noriai dirba atrodytų berniukams tinkančius medžio darbus. Gal todėl parodoje galima sakyti vyrauja dirbiniai iš medžio, – čia gausu nugludintų įvairaus dydžio medinių šaukštų, dėželių, miniatiūrinių baldų, įrėmintų veidrodžių, ir daug daug kitko…