+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Tikėjimo perdavimas šeimoje ir mokykloje

[singlepic id=1410 w=200 h=200 float=left]Lapkričio 13 dieną Šilutės dekanato tikybos mokytojai rinkosi į Žemaičių Naumiesčio parapijos salę, kur vyko seminaras „Tikėjimo perdavimas šeimoje ir mokykloje“. Šia tema savo patirtimi ir įžvalgomis dalijosi Vilkaviškio vyskupijos Skriaudžių parapijos klebonas Arūnas Simonavičius. Seminaro įspūdžiais pakvietėme pasidalinti keletą tikybos mokytojų:

Reda Kondrotaitė, Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos tikybos mokytoja: „Perteiktos žinios buvo tikrai aktualios. Gavome atsakymus į dažnai  kylančius klausimus, perduodant tikėjimą vaikams. O puikiausia buvo tai, kad šio seminaro metu pailsėjome ir patyrėme džiugių emocijų.“

Laima Šepkienė, Saugų ir Vilkyčių pagrindinių mokyklų tikybos mokytoja: „Pasijutome kaip per  rekolekcijas, kur suteikiamos ne tik žinios, bet ir patiriama dvasinio atsinaujinimo ir paguodos. Lektorius paskatino pamąstyti, gal tikrai iš mūsų mokytojų dažnai yra per daug reikalaujama, per daug prisiimame atsakomybės, nešame per didelę naštą, o pirmiausia esame žmonės. O pati svarbiausia tikybos mokytojo motyvacija – tai atsiminti, kad kiekvienoje pamokoje stovime Dievo akivaizdoje“.

Audronė Danisevičienė, Šilutės pirmos gimnazijos ir Traksėdžių pagrindinės mokyklos vyr. tikybos mokytoja: „Kunigas, pats turintis tikybos  mokytojo darbo patirtį, paskatino visus turėti drąsos, neužsikrauti naštos, kuri mums nepriklauso. Labiausiai išliko atmintyje tai, kad turime nepamiršti, kad visi pirmiausia esame žmonės, po to vyrai ar moterys ir tik tada mokytojai.“

Džiaugiamės, kad šis seminaro laikas buvo prasmingas, pakeliantis mokytojo savivertę, ir dar kartą patvirtinantis, kokį prasmingą darbą tenka dirbti tikybos mokytojui perduodant tikėjimą vaikams, kuriems šiuolaikinėse šeimose kartais svarbios dvasinės vertybės nėra perduodamos.

Virginija Rupainienė,
Tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Žemaičių Naumiesčio gimnazijos tikybos mokytoja metodininkė