+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė programa „Emalio meno technologijos”

[singlepic id=1371 w=200 h=200 float=right]Rajono technologijų mokytojai spalio pabaigoje vyko į Kintų Vydūno kultūros centrą. Ten, vadovaujami juvelyrės Aušros Mačiulaitienės, jie dalyvavo edukacinėje programoje „Emalio meno technologijos”, po to svečiavosi Kintų daugiafunkciniame centre, susipažino su dviejuose aukštuose įrengtomis patalpomis ir jose vykstančia Kintų bendruomenės veikla.

Jaukiose ir šiltose Kintų Vydūno kultūros centro patalpose technologijų mokytojai dalyvavo papuošalų ir kitų emalio dirbinių „gimimo” procese. Apžiūrėjome ten esančius įvairiausius emalio dirbinius (net Vydūno portretą emalyje), eksponuojamus pirmajame aukšte, susipažinome su emalio technikomis ir papuošalų gaminimo teorija. Po to kiekvienas pabandėme sau ar savo artimiesiems pagaminti kuklius, bet savitus ir ypatingus papuošalus: auskarus, seges, sagas, kita, ką kiekvienas sumąstėme. Pats procesas buvo  kūrybiškas ir įdomus,  o rezultatas – netikėtas, nes karštoje krosnelėje gaminiai pakeitė spalvas – pasidarė ryškesni, išraiškingesni. Sušildė ne tik bendra kūryba, jos rezultato netikėtumas, karštos arbatos puodelis, bet ir pabuvimas kartu, suvokimas, kad praturtėjome prieššventinėmis idėjomis kaip galima čia atvykti su šeimomis, kaimynais, artimaisiais ir kūrybiškai praleisti laiką. Mokytojai buvo dėkingi Aušrai Mačiulaitienei ir direktorei Ritai Tarvydienei, maloniai bendravusioms šioje kūrybiškoje programoje.

Pabaigoje aplankėme Kintų daugiafunkcinį centrą, pamatėme jaukias, šviesias jo patalpas, susipažinome su ten vykstančiomis veiklomis Kintų bendruomenei.

Jurgita Balčytienė,
Technologijų mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė

[nggallery id=74]