+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Metodinio būrelio susirinkimas KITAIP

[singlepic id=1224 w=200 h=200 float=right]Rajono istorijos mokytojai rugsėjo 11 d. organizavo metodinio būrelio susirinkimą Katyčių pagrindinėje mokykloje.  Visus maloniai pasitiko mokyklos direktorius Algimantas Plaipa, susipažinome su išpuoselėta mokyklos aplinka ir interjeru. Džiugiai nustebome sužinoję, kad istorijos vyresniojo mokytojo Algimanto Valaičio kabinetą puošia mamos kruopščiai išsiuvinėtas Valstybės himnas. 

Dienotvarkė buvo suplanuota KITAIP:  rimtoji, darbinė dalis – mokyklos istorijos kabinete, antroji, edukacinė dalis – mokytojo istorijos muziejuje, jo namuose.

Susirinkimą pradėjo mokyklos direktorius Algimantas Plaipa, palinkėdamas visiems konstruktyvaus darbo ir rezultatų.

Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vida Kubaitienė kalbėjo apie švietimo prieinamumą ir kokybę, vertinimo integralumą, mokslo metų trukmės ilginimą, neformaliojo ugdymo programų rėmimą.

Kalbėjo taip pat Šilutės pirmosios gimnazijos istorijos mokytojas ekspertas Algimantas Gečas (šiuo metu dar ir Savivaldybės mero pavaduotojas), tos pačios gimnazijos mokytoja metodininkė Laima Toliušienė, Švėkšnos „Saulės” gimnazijos mokytojas metodininkas Alfonsas Šimkus, aptarę valstybinio istorijos egzamino ir veiklos aktualijas.

Diskutuota dėl mokinių maksimalaus skaičiaus klasėse, vadovėlių trūkumo kai kuriose mokyklose, kitais veiklos klausimais.

Apsvarstyti ir priimti būrelio veiklos nuostatai.

Po to mokytojai buvo pakviesti susipažinti su būrelio pirmininko Algimanto Valaičio kartu su žmona Vanda 30 metų kaupiamais eksponatais asmeniniame muziejuje. Jie buvo maloniai nustebinti tokia gausybe dirbinių iš medžio ir kitų senovinių daiktų. Pats Algimantas kolegoms papasakojo daug gražių istorijų, kaip kuris žymesnis įrankis atsidūrė jo asmeniniame muziejuje. Vien medinių šaukštų per šimtą pats iš medžio išskobęs, o sukauptų senovinių lobių tokia gausa, kad buvo pajuokavusių, ar gerai užrakinami šie turtai nakčiai… Visi po ilgos darbo dienos atsikvėpė gražioje Vandos ir Algimanto Valaičių „Pavyzdingos Katyčių sodybos-2008″ panoramoje. Žavėjo istorijos mokytojo Algimanto Valaičio pomėgio ir specialybės sutapimas, jo tautiškumas, pilietiškumas, požiūris į gyvenimą ir darbą – kaip tikro lietuviško Ąžuolo…

Liucija Šertvytienė,
Žemaičių Naumiesčio gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė
[nggallery id=67]