+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Informacinės technologijos ir debesų kompiuterijos panaudojimo galimybės

[singlepic id=1169 w=200 h=200 float=right]Birželio 26 d. rajono informatikos mokytojams Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja ekspertė Tatjana Balvočienė pristatė kartu su bendraautoriais parengtus informacinių technologijų vadovėlius,  skirtus įvairių klasių mokiniams, darbo su jais metodiką bei debesų kompiuterijos panaudojimo ugdymo procese galimybes.

Mokytoja Tatjana Balvočienė apžvelgė jos su bendraautoriais parengtus ir „Šviesos“ išleistus vadovėlius. Seminaro dalyviai susidomėję klausėsi pranešėjos pristatymo. Mokytojai, dirbantys su šiais vadovėliais pasidalijo savo praktinio darbo patirtimi, labai šiltai atsiliepė apie mokytojos ekspertės Tatjanos Balvočienės ir bendraautorių vadovėlius, nuoširdžiai dėkojo lektorei ir ragino jų parengti daugiau.

Po to seminaro dalyviai buvo supažindinti su debesų kompiuterijos panaudojimo galimybėmis ugdymo procese, atliko praktines užduotis, išsinešė daug kūrybinių sumanymų, kuriuos su didžiausiu įdomumu pritaikys ugdymo procese ir gyvenime.

Sukantis greitėjančiam laiko ratui, informacinių technologijų progresas vis dažniau mums padeda taupyti laiką, kompiuteriai talkina mums daugelyje situacijų ir darbo sričių. Vadinamoji debesų kompiuterija sudaro galimybę internetu naudojant naršyklę pasiekti failų saugyklas, nuotraukų albumus, duomenų bazes, programinę įrangą.„SkyDrive“ arba „OneDrive“ yra ne tik informacijos saugykla, prieinama iš bet kurio kompiuterio, kur yra internetas, bet taip pat leidžia naudojant naršyklę kurti, peržiūrėti ir redaguoti rašyklės, skaičiuoklės, pateikčių rengyklės ir kitus dokumentus iš bet kurios interneto ryšiu pasiekiamos vietos, suteikia plačias galimybes bendrai naudoti išteklius, vykdyti bendrus projektus. Net jei kompiuteryje, kuriuo dirbama, nėra įdiegtos „MS Office 2010, 2013“ programos, dokumentus, įrašytus „OneDrive“ saugykloje, galima peržiūrėti ar redaguoti naudojant „Office Online“ programinę įrangą – „Word Online“, „Exel Online“, „PowerPoint Online“ – supaprastintą internetinį „MS Office 2010, 2013“ variantą. Taip pat dirbant su „OneDrive“ galima naudoti ir išmaniuosius telefonus. Apie tai ir buvo kalbama seminare, už kurį klausytojai taip pat buvo dėkingi lektorei Tatjanai Balvočienei.