+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Šventė Bikavėnuose

[singlepic id=1116 w=200 h=200 float=right]Kiekvieną pavasarį į Bikavėnų skyrių renkasi Vainuto gimnazijos pradinukai. Čia jie dainuoja, deklamuoja, pristato savo programą. Taip vaikai mokosi kūrybiškumo ir pasitikėjimo savo jėgomis. Ir šiais metais balandžio 25d. Bikavėnų skyriuje vyko renginys „Pravėrus kraičio skrynią“, kuriame dalyvo ne tik mokiniai, bet ir 25 pedagogai iš Šilutės rajono.

Jie susipažino su mokykla, jos gyvenimu. Bikavėnų mokiniai dainavo lietuvių liaudies dainas, grojo dūdelėmis, žaidė lietuvių liaudies žaidimus, deklamavo K. Donelaičio poemą „Metai“. Bibliotekininkė D. Puidokienė demonstravo skaidres, kuriose atsispindi mūsų senolių buitis ir gyvenimo būdas. Vainuto gimnazijos mokiniai vaidino „Senelės pasaką“. Taip pat dainavo ir deklamavo. Vainuto gimnazijos direktorius A. Jonikas pasidžiaugė švente, padovanojo žaidimą „Saugokime vieni kitus kelyje“ ir palinkėjo mokiniams ir mokytojams geros kloties ir sėkmingai užbaigti mokslo metus. R. Jakienė, priešmokyklinio ugdymo metodinio būrelio pirminkė ir kiti pedagogai pasidalino pedagoginės veiklos patirtimi.

Senųjų kaimo tradicijų centro direktorė M. Matevičienė visus susirinkusius pakvietė į tradicinę Atvelykio šventę. Mus pasitiko kaimo kapela, vadovaujama K. Budriaus, o patį renginį vedė „Velykų bobutė“, A. Bagdonaitė. Renginio metu mokiniai rideno kiaušinius, žaidė žaidimus, vaišinosi saldumynais ir buvo apdovanoti už gražiausią išmargintą margutį. Visi dalyviai į namus išsiskirstė su gera nuotaika.

 Danguolė Grigalienė
Vainuto gimnazijos Bikavėnų skyriaus priešmokyklinio ugdymo pedagogė