+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Žalingų įpročių prevencija klasės vadovo veikloje

[singlepic id=900 w=200 h=200 float=left]Artūras Šiukšta, Klaipėdos savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos narys, Klaipėdos narkotikų kontrolės komisijos narys, Lietuvos blaivybės draugijos „Baltų ainiai“ Klaipėdos padalinio pirmininkas, Nacionalinės tabako, alkoholio kontrolės koalicijos narys ir Virginija Vaivadaitė, Šilutės visuomenės sveikatos biuro direktorė, dorinio ugdymo ir pageidaujančius dalyvauti pedagogus, klasių auklėtojus, socialinius pedagogus, psichologus lapkričio 22 d. pakvietė į konferenciją, kurioje buvo supažindinama su programa, skirta klasių vadovams, kaip praktiškai bei patraukliu būdu, įgyvendinti prevencinę programą ugdant kritinį mąstymą, adekvatų vertinimą ir atsparumo žalingiems įpročiams įgūdžius. 

Iš sausakimšos klausytojų auditorijos galima spręsti, jog tema šiandien ypatingai aktuali. Lektoriaus teigimu, šiandien apie 90% mokyklos mokinių vartoja alkoholį ar rūko, apie 10% paauglių vartoja narkotines medžiagas (bendradarbiauta su Klaipėdos ir Vilniaus nepilnamečių reikalų inspektoriais).
Konferencijoje pateiktos rekomendacijos dorinio ugdymo pedagogams, klasių auklėtojams, socialiniams pedagogams, psichologams ir kitiems, siekiant pasirengti dirbti pagal alkoholio, tabako ir kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimo prevencijos programą,  patvirtintą Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2009 m.  liepos 24d. įsakymu Nr. ĮSAK–1633. Spręsta, kaip sudominti jaunimą nepatrauklia tema patraukliais būdais.

Pateikta statistinė, vaizdinė ir istorinė  informacija apie kai kuriuos žalingus įpročius, jų pasekmes mūsų visuomenei, didaktinė medžiaga ir metodai, kaip įgyvendinti žalingų įpročių prevencijos programą, mokyklos prevencinį vaidmenį.