+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kūrybinės veiklos ugdymas technologijų pamokose

[singlepic id=438 w=200 h=200 float=right]Balandžio 3 d. technologijų mokytojai rinkosi į metodinį susirinkimą aptarti eksponuojamos mokinių technologijų olimpiados kūrybinių darbų parodos, tolimesnės būrelio veiklos (vasaros kūrybinės akcijos) ir praktiškai padirbėti kuriant suvenyrinius papuošalus – Atvelykio margučius, kurių kūrimo technologiją galima pritaikyti ir kitų švenčių metu.
Išklausėme Šilutės pirmosios gimnazijos mokytojos, direktoriaus pavaduotojos ugdymui Nijolės Titienės pranešimą “Kūrybinės veiklos ugdymas technologijų pamokose”. Pranešėja teigė, kad visų pirmiausia mokinio ir mokytojo santykiai turi būti geranoriški, nes jeigu bus šalti, arba, sakykim, tu jausi kažkokią antipatiją mokiniui, jis neatsiskleis. Turi būti šiluma, džiaugsmas, kylantis iš buvimo kartu, ir bendro rezultato siekimas.

Po pranešimo mokytojai ėmėsi praktinio darbo – dekoravimo skiautėmis ir karoliukais – suvenyrinių žaislų, atvelykio margučių, kitų švenčių papuošalų gamybos iš putplasčio ruošinių, spalvingų audinio skiaučių ir įvairiausių karoliukų. Per keletą susirinkimo valandų visi pasigamino po vieną neįprasto žavesio ir derančių ar kontrastingų spalvų Atvelykio margutį. Darbo rezultatas visiems buvo netikėtai patrauklus. Procese kilo kitokių idėjų, kaip galima suvenyrus ar papuošalus gaminti kitaip, plačiau juos pritaikyti sušildant buitį ir bendravimo santykius.