+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Jubiliejinė eglė „Raudonkepuraitės“ kieme

Šilutės lopšelio-darželio „Raudonkepuraitė“ kieme stovi eglė, kurią prieš 20 metų mokytoja Kristina Jurjonienė atvežė iš savo privataus miško ir pasodino. Šiuo metu eglė jau peraugusi darželio pastatą ir savo aukščiu prilygsta mieste puošiamai eglei. Eglutė bus įžiebta 2021 m. gruodžio  16 d., 16,00 val. 55 –jo gimtadienio dieną…

Eglutę papuošti raudonomis kepuraitėmis idėja kilo pavaduotojai ugdymui Zenutei, laikinai ėjusiai direktorės pareigas,  dar 2021 m. pradžioje, planuojant artėjančio jubiliejaus renginius, į tai tikėdamasi įtraukti respublikos ikimokyklines įstaigas. Ji subūrusi kūrybinę grupę (Margarita Dambrauskaitė, Saida Šaloninaitė – Miknevičienė, Diana Valančienė, ikimokyklinio ugdymo mokytojos), parengė nuostatus ir pakvietė Lietuvos ikimokyklines įstaigas prisijungti prie projekto „Papuošk Raudonkepuraitei kepuraitę“, turėdamos tikslą: kad apie įstaigą, jos jubiliejų sužinotų visa Lietuva, kad išlakioji tradicijų kiemo eglė spindėtų ne tik lemputėmis bet ir galybe vaikų ir mokytojų rankomis puoštomis kepuraitėmis.


Neturime statistikos, kiek įstaigų apie tai sužinojo, bet galime džiaugtis, kad į mūsų kvietimą atsiliepė 33 respublikos ikimokyklinės įstaigos (mes tikėjomės apie 20), 87 mokytojai. O mūsų eglė puikuojasi 197 papuoštomis kepuraitėmis, kurios atkeliavo iš: Vilniaus, Kauno, Nidos, Radviliškio, Visagano, Biržų, Plungės, Prienų, Raseinių, Kaišiadorių, Kėdainių, Raudondvario, Švėkšnos, Usėnų pagrindinės mokyklos ir žinoma Šilutės miesto darželių. Aktyviausi buvo Radviliškio „Eglutės“, Šilutės „Pušelės“ ir žinoma Šilutės „Raudonkepuraitės“ darželis.

AČIŪ, VISIEMS, PRISIJUNGUSIEMS… Kepuraites pamatyti galėsite po 2022 m. sausio 2 d. Facebook e, o visiems dalyvavusiems bus išsiųsti lopšelio-darželio „Raudonkepuraitė“ padėkos.

Zenutė Nausėdienė,
Kūrybinės grupės vadovė,
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui