+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kviečiame pamatyti tarptautinį festivalį-konkursą „Šokis mus jungia-2024“

Gegužės 11 d. 13.00 val. Šilutės kultūros ir pramogų centre kviečiame pamatyti  dviejų dalių  festivalį – konkursą. Pirmoji dalis skirta liaudiškų šokių konkursui „Šokis mus Jungia“, o antroji parodomoji programa „Kur žmogus ir vanduo kuria gyvenimą“.

Konkurse dalyvauja kolektyvas iš Rygos, 14 liaudiškų šokių kolektyvų  iš visos Lietuvos: kolektyvai  iš Šiaulių, Joniškio, Šilalės, Kvėdarnos, Panevėžio, Vainuto,  taip pat ir iš Kauno konkurso „Šokis mus Jungia“ sumanytojai.

Norime pakviesti kolektyvus, komisijos narius į unikalų Pamario kraštą.

„Šokis mus Jungia“ festivalis-konkursas pirmą kartą buvo surengtas 2015 metais Kauno „Santaros“ gimnazijos ir mokytojo eksperto, Kauno m. choreografijos metodinės  tarybos prezidento, choreografo Kazimiero Kondratavičiaus iniciatyva. Įsteigta pereinamoji „Santaros“ taurė festivalio – konkurso laureatams. 2023 metais „Šokis mus jungia 2023“  Šiauliuose pereinamoji „Santaros“ taurė bei teisė organizuoti šių metų festivalį-konkursą atiteko laureato vardą pelniusiam Šilutės Vydūno gimnazijos liaudiškų šokių kolektyvui „Žvilgis“.

Tęsdami šią tradiciją, norime atsiverti naujai patirčiai, plėtoti tarpmokyklinius, kultūrinius mainus, puoselėti sceninių šokių tradicijas, skatinti kūrybinę veiklą, dalyvauti liaudies šokio sklaidoje bei plėsti liaudies meno suvokimo ribas.

Į renginį kviečiame ne tik gimnazijos bendruomenę, bet ir visus Šilutės žmones bendruomeniškumo jausmui bei tapatumui sustiprinti.

Lina Linkė
Šokio mokytoja metodininkė