+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Įvyko kūrybinis projektas ,,Ne aš plaku, verba plaka“

Šilutės lopšelis-darželis „Pušelė“ kovo–balandžio mėnesiais, organizavo respublikinį etnokultūros ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, virtualų kūrybinį projektą ,,Ne aš plaku, verba plaka“.

Jo tikslas – Verbų sekmadienio šventės simbolių ir papročių pažinimas per kūrybines veiklas. Projektas vyko etapais. Teoriniuose užsiėmimuose susipažinome su verbų atsiradimo istorija, jos magiška ir gydomąja galia. Aptarė verbose atsispindinčius mūsų krašto žolynus, jų rinkimo, džiovinimo ir laikymo sąlygas. Praktiniuose demonstraciniuose užsiėmimuose  mokytojai pademonstravo verbų rišimo technikas, tradicijas jas aptarė kartu su vaikais.  Kūrybinėje veikloje mokėsi rišti verbas iš pasirinktų medžiagų (gamtinė medžiaga, antrinės žaliavos, popierius ir kt.), derino spalvas, ornamentus ir formas.

Dvidešimt devynių dalyvavusių ugdymo įstaigų mokytojų ir vaikų sukurtas verbas panaudojant įvairias medžiagas, technikas, spalvas ir formas galima pamatyti nuotraukų koliažų vaizdo medžiagoje.

Projektą iniciavo ir organizavo Šilutės lopšelio-darželio „Pušelė“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja Dovilė Jokšaitė ir priešmokyklinio ugdymo mokytoja Loreta Sungailienė.

Rasa Gailiuvienė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui