+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Patrauklaus priešmokyklinio ugdymo idėjos ir jų įgyvendinimas

Balandžio 18 d. rajono priešmokyklinio ugdymo mokytojai susirinkime entuziastingai planavo artimiausias metodinio būrelio veiklas, išklausė du pranešimus ir diskutavo jų temomis.

Pirmasis pranešimas „Pozityvaus vaiko elgesio formavimas“ buvo Lilijos Geležiūnės, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių skyriaus priešmokyklinio ugdymo mokytojos. Išgirdome kolegialiosios patirties idėjas, kaip formuoti tinkamus vaikų ir tėvų santykius.

Vitalija Petronytė ir Loreta Sungailienė, Šilutės lopšelio-darželio „Pušelė“ priešmokyklinio ugdymo  mokytojos, pristatė nuotaikingą ir įdomų pranešimą „Ugdymas per naratyvinį žaidimą“. Jo dėka sužinojome, kaip organizuoti naratyvinį žaidimą darželyje. Įsitikinome, kad jis kartais būna toks įdomus, kad užsitęsia iki savaitės ir ilgiau – tai priklauso nuo žaidžiančių vaikų iniciatyvos ir veiklos organizatorių.

Numatėme artimiausias veiklas – edukacines išvykas į Kauno ir Vilniaus lopšelius-darželius, kuriuose susipažinsime su priešmokykliniu ugdymu pagal atnaujintas programas, ugdymo įvairove ir patraukliomis idėjomis. Be to buvome pakviesti į „Žibutės“ lopšelio-darželio organizuojamą metodinę dieną gegužės 16-ąją.

Loreta Vilkienė,
Šilutės lopšelio-darželio „Gintarėlis“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė