+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kokie iššūkiai kyla atnaujinant ikimokyklinio ugdymo programą ir kaip juos spręsti?

Balandžio 4-5 dienomis organizuoti vieni pirmųjų mokymų ikimokyklinio ugdymo mokytojams, įstaigų vadovams ir pavaduotojams, Savivaldybių švietimo skyrių specialistams.  Tai ES paramos projekto „Ikimokyklinio ugdymo turinio kaita“ (NR. 10-014-P0001) finansuojami mokymai. Pirmuosiuose mokymuose jau dalyvavo atstovai iš Šilutės ugdymo įstaigų ir Švietimo pagalbos tarnybos. Dar ne kartą bus rengiami tokie mokymai, kuriuose tikimasi dalyvaus bent 50 procentų ikimokyklinio ugdymo atstovų ir ypač laukiama atvykstant Švietimo skyrių specialistų, įstaigų administracijos atstovų, kad visi drauge ir darniau įgyvendintume pokyčius ikimokykliniame ugdyme.

Pirmuosiuose dviejų dienų mokymuose susipažinome su konceptualaus ikimokyklinio ugdymo programos modeliu, pokyčiais ikimokykliniame ugdyme. Diskutavome, kaip padėti mokyklų bendruomenėms ieškoti ikimokyklinio ugdymo programų modelio atnaujinimo sprendimų, išryškinant mokyklos atentiškumą, įtraukiojo ugdymo universalaus dizaino mokymuisi prieigoje sampratos tema. Atlikome praktines Gairėse pateiktų ugdymo turinio sričių analizę ir užduotis.

Tolimesni mokymai dar vyks nuotoliu. Turėsime progos įgyti naujų žinių ir tobulinti ikimokyklinio ugdymo galimybes, gautas žinias parvežti savo bendruomenėms.

Tokie mokymai dar bus organizuojami ir ateityje. Ikimokyklinio ugdymo programos rengėjai kviečia juose dalyvauti visus, atsakingus už ikimokyklinį ugdymą, o ypač vadovus ir jų pavaduotojus, Švietimo skyriaus specialistus.

Nijolė Rimkuvienė,
Švietimo pagalbos tarnybos metodininkė
Iliustracija iš Universlaus dizaino mokymuisi gairių