+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Skulptūrų iš gipso paroda „Naminukas“

Balandžio mėnesį kviečiame pasidžiaugti Šilutės Žibų pradinės mokyklos dailės būrelio mokinių skulptūrų iš gipso paroda „Naminukas“.

Šilutės Žibų pradinėje mokykloje vykdomas tarptautinis projektas ERASMUS+ „Let’s create our book together“ („Sukurkime savo knygą kartu“). Projekto tikslas – išbandyti įvairius kūrybos būdus patiems kuriant ir iliustruojant įvairiausių žanrų knygas: biografines, filosofines, poemas, noveles, o tuo pačiu ir skatinti mokinius skaityti, tobulinti skaitymo įgūdžius, domėtis knyga. Suaugusieji dažnai mano, kad yra gimę nekūrybiški, todėl bijo išreikšti save kūryboje. Tačiau, tiesa yra ta, kad kūrybiškumas yra ugdomas. Tam, kad augant vaikai neprarastų šio gebėjimo, kūrybiškumą būtina lavinti, padėti vaikui jį atskleisti.

Būrelio metu su mokiniais skaitėme apie senovės lietuvių mitologines dievybes ir būtybes, esybes, kuriomis tikėjo ir kurias garbino mūsų protėviai: Giltinę, Velnią, laumes, aitvarus, Žiburinius…

Nutarėme, kaip būtų smagu, jeigu pas kiekvieną namuose apsigyventų Naminukas. Naminukas – geroji namų dvasia, kuri saugo nuo gaisrų, potvynių, vagysčių, kartais supykusi gali prikrėsti įvairių pokštų: slėpti daiktus, vaikų žaislus, knygas… Tad pasitelkę fantaziją iš gipso gaminome skulptūrėles, jas dekoravome, kūrėme savo Naminuką. Taip gimė dailės būrelio „Mažojo dailininko dirbtuvėlės“ gipso skulptūrų paroda „Naminukas“. Kiekvienas Naminukas  mokinių rankose gimė su savo istorija, charakteriu ir išvaizda.

Daiva Balčytienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė