+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Paroda „Žaidžiu ir tausoju gamtą“

Balandžio mėnesį kviečiame pasidžiaugti Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos trečių klasių mokinių iš kartono sukurtų gamtai draugiškų žaislų paroda „Žaidžiu ir tausoju gamtą“. Vadovės – Živilė Bartkienė ir Rasa Naujokienė.

Balandis – švaros ir žemės mėnuo. Mokyklos mokinius pakvietėme šį mėnesį paminėti skatindami tausoti gamtą ir stengtis būti jai draugiškais. Įgyvendindami šią idėją ir sukūrėme parodą „Žaidžiu ir tausoju gamtą“.

Įsijungė visa bendruomenė: mokytojai, 3 klasių mokiniai ir  jų šeimos nariai. Kūrybiškame praktiniame  veiklos procese gimė begalė idėjų, gavome daugybę žinių, įgijome kompetencijų, kaip branginti aplinką, kurioje gyvename. Augame stebėdami pasaulį. Mokomės iš savęs, suaugusiųjų ir bendraamžių.

Tėveliai turėjo mažai ir labai paprastų žaislų. Jie juos kurdavo, gamindavo pasitelkdami vaizduotę. Mylime gamtą, tausojame ją ir sekame savo tėvelių pavyzdžiu.  Kuriame iš panaudotų, gamtai draugiškų žaliavų.  Dar nesuaugę, bet esame labai atsakingi pasaulio piliečiai.  Žinome, kad turime pradėti nuo savęs.

Kaip mums tai pavyko – įvertinkite apsilankę Švietimo pagalbos tarnyboje ir pamatę mūsų eksponatus.

Živilė Bartkienė, Rasa Naujokienė
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytojos