+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Penktoji konferencija „Herderio skaitymai“ Šilutės pirmojoje gimnazijoje

Mieli šilutiškiai,

2024 m. balandžio 19 d. Šilutės pirmojoje gimnazijoje vyks jau penktoji konferencija „Herderio skaitymai“, į kurią kviečiame rajono bendruomenę: visus, kas neabejingi krašto istorijai. Pagrindine šių metų „Herderio skaitymų“ idėja pasirinkome vokiečių filosofo Imanuelio Kanto mintį „Išdrįsk būti protingas. Vadovaukis savo protu“. 2024 metai – tai jubiliejiniai I. Kanto metai, nes sukanka 300 metų nuo jo gimimo. Negalėjome apeiti šios žymios asmenybės, nes jo idėjos yra aktualios ir šių dienų visuomenei, jaunimui. Be to, I. Kantas giminystės ryšiais yra susijęs ir su Šilute, jos kraštu.

Džiaugiamės, kad ir šioje konferencijoje sutiko dalyvauti mūsų bičiulis dr. Arvydas  Juozaitis, kuris pristatys I. Kanto epochą, jos idėjas. Taip pat konferencijoje dalyvaus Jūratė Sučylaitė, kuri pristatys dar visai naują savo knygą „Imanuelio kelias“. Įdomu tai, kad pirmasis oficialus knygos pristatymas vyks Klaipėdoje balandžio 22 d., bet mes turėsime unikalią galimybę prie jos prisiliesti šiek tiek anksčiau …

Labai džiugu, kad konferencijoje dalyvaus ir mūsų Šilutės pirmosios gimnazijos mokytojai ir jų mokiniai. Jie pristatys savo darbus, pasidalins savo atradimais.

Mieli šilutiškiai, kviečiu jus prisijunti prie mūsų konferencijos, mokytojų registracija per semiplius.lt sistemą iki balandžio 18 d. Renginys vyks 2023-04-19 d., kontaktiniu būdu, Šilutės pirmojoje gimnazijoje, jos nuostabioje aktų salėje, pradžia 12.00 val.

Iki susitikimo!

Algirdas Gečas
Renginio organizatorius, istorijos mokytojas ekspertas