+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kūrybinės dirbtuvėlės Klaipėdos apskrities psichologų konferencijoje

Rajono psichologai kasmet vyksta į Klaipėdos apskrities psichologų konferenciją norėdami pagilinti profesines žinias.  „Diemedžio“ ugdymo centro psichologė Asta Lukauskienė dalyvavo kasmetinėje Klaipėdos apskrities psichologų konferencijoje „Prevencijos ypatumai psichologo darbe: iššūkiai, geroji praktika ir ateities galimybės“ (06-08) ir pristatė praktines kūrybines dirbtuves „Nusiraminimo karolių gamyba. Jų pritaikymo galimybės“. Šio užsiėmimo metu kiti psichologai buvo mokomi pasirinkti, suverti nusiraminimo karolius, suderinti spalvas ir sukurti savo gaminį.

Nusiraminimo karoliai padeda susikoncentruoti, nurimti medituojant arba tiesiog nuimti įtampą. Juos galima naudoti atsikratant priklausomybių.  Nusiraminimo karoliai tinkami, kai jaučiamas nerimas ir norima išveikti atsirandančią energiją.

Nerimo karolius galima kurti iš įvairiausių formų, dydžių, tekstūrų karoliukų (galima naudoti ir sagas). Karolius galima pasidaryti didesnius ir mažesnius, kokie tik patinka, svarbiausia, kad būtų malonu juos liesti, tampyti. Galima verti ant siūlo ar ant gumytės, bei palikti šiek tiek laisvos vietos, kad karoliukai galėtų judėti.

Tikslinga dalintis gerąja patirtimi, sukauptais būdais ir metodais, kurie padeda kolegoms perteikti žinias, kaip patiems pasigaminti metodines priemones.

Asta Lukauskienė.
„Diemedžio“ ugdymo centro psichologė