+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Skrydis per Atlantą” – konferencija Švėkšnos „Saulės“ gimnazijoje

Birželio 2 dieną vyko kasmetinė istorinė konferencija, kurios tema šiemet buvo „Skrydis per Atlantą”, skirta Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio 90-mečiui pažymėti. Mokslinį pranešimą apie tautos didvyrius ir valstybės kūrėjus pristatė Stepono Dariaus gimtinės muziejaus vadovas Mėčislovas Raštikis.

Apie švėkšniškį, kuris balzamavo ir apžiūrėjo lakūnų kūnus, pranešimą skaitė muziejininkė Monika Žąsytienė. Kaip Steponas Darius dalyvavo Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio minėjime, sužinojome iš Austėjos Oželytės pranešimo. Pranešimą apie S. Dariaus ir S. Girėno įamžinimą Lietuvoje ir pasaulyje skaitė Odeta Grigalauskaitė. Piešinių parodą skirtą lakūnams pristatė Adrija Žąsytytė.

Konferenciją pagyvino skautų vaizdo medžiaga „Švėkšnos skautų žygis, skirtas Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžiui paminėti”. Dainavo merginų ansamblis, kuris atliko tarpukario lietuviškas liaudies dainas, ukulėlėmis pritarė 6b klasės mokiniai. Konferencijos pabaigoje pasitikrinome savo žinias „Kahoot“ viktorinoje „Ką žinome apie skrydį per Atlantą”. Šiemet Povilo Jančausko fondo Tautiškumo premija įteikta IVg klasės mokinei Austėjai Oželytei.

Rita Šarkienė
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos bibliotekininkė